De Week van Ons Eten: 5-12 oktober

7 oktober 2024
Artikel

Van 5 tot 12 oktober 2024 is het weer de Week van Ons Eten. Tijdens deze week, een initiatief van Dutch Food Week, wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. De Week van Ons Eten organiseert van alles door heel Nederland: open dagen, proeverijen, congressen en markten.

Logo van ABAB
Neem contact op met:
ABAB
Voedsel markt

Gezondheid en gezelligheid rond maaltijden

Elk jaar vindt de Week van Ons Eten plaats in de tweede week van oktober met als doel om de Nederlanders bewuster te maken van wat ze eten. Nederland beschikt over een sterke en innovatieve voedselsector, waarin talloze bedrijven, groot en klein, een belangrijke rol spelen. De verbinding met gezinnen is daarbij essentieel. Gezondheid en de gezelligheid rond maaltijden verdienen eveneens aandacht. De Week van Ons Eten heeft vele partners, waaronder ABAB. 

Allerlei activiteiten door het land

In de Week van Ons Eten worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen, mits de deelname positief is en gericht op saamhorigheid. Een belangrijk aspect van deze week is de versterking van de relatie tussen producenten, zoals boeren, tuinders en vissers en de consumenten. De Openingsmarkt en de afsluitende Ontmoet de Boer Dag op 12 oktober zijn hier mooie voorbeelden van. Daarnaast zijn er tal van markten, open dagen en proeverijen die door het hele land georganiseerd worden.

Netwerkbijeenkomsten en jonge ondernemers

De Week van Ons Eten, voorheen bekend als Dutch Food Week, richt zich nu vooral op de Nederlandstalige gemeenschap. De organisatie houdt zich niet alleen bezig met evenementen, maar organiseert ook netwerkbijeenkomsten en een prijs om jonge ondernemers te stimuleren. Het initiatief komt voort uit de Topsector Agri & Food, die met dit evenement de nadruk legt op wat Nederland te bieden heeft op het gebied van voeding. Ook de Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health zijn actief betrokken. Als non-profitorganisatie werkt de stichting samen met verschillende ministeries, provincies, onderwijsinstellingen en bedrijven om de Week van Ons Eten meer bekendheid te geven.

Deel je activiteiten

Het team achter de Week van Ons Eten bestaat overigens uit veel meer dan alleen het bestuurlijk overleg en het projectteam. Social media-reporters, DFW TV, administratieve medewerkers, eventmanagers en talloze vrijwilligers dragen bij aan het succes. Iedereen in Nederland kan deelnemen en bijdragen aan het vergroten van de impact van deze week. Wil jij ook een activiteit organiseren? Meld deze dan aan op deweekvanonseten.nl.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt je graag verder!

E-mail ABAB
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld je direct aan